MLADA ŽENA (31) UMRLA JE OD AGRESIVNOG RAKA: Njen suprug nada se da će ipak s njom imati bebu...

MLADA ŽENA (31) UMRLA JE OD AGRESIVNOG RAKA: Njen suprug nada se da će ipak s njom imati bebu...

Zbog rijetkog oblika raka štitnjače koji se brzo počeo širiti ostatkom tijela, 31-godišnja Emmy Collett nije mogla ostvariti ono što je najviše htjela - dobiti bebu. Nakon njene smrti u šestom mjesecu ove godine, svega godinu i pol nakon teške dijagnoze, prijateljica iz djetinjstva pristala je biti je surogat majka za dijete Emmy i njenog supruga supruga Jakea Coatesa

Jake i Emmy bili su prijatelji još od djetinjstva. U jednom periodu života razdvojio ih je fakultet, a kasnije i posao - Jake je radio u Australiji, a Emmy u Londonu. 

Tek nekoliko mjeseci nakon što su se ponovno spojili, Emmy je počela patiti od umora te natečenih limfnih čvorova. Dijagnosticiran joj je rijedak tip raka koji se vrlo brzo proširio. Njihov najveći san - da budu roditelji, rasprsnuo se. 

Emmy Collett

Emmy je počela pisati blog na kojem je opisivala svoju borbu s rakom, a paralelno je skupljala i donacije za humanitarnu organizaciju Royal Marsden Cancer Charity, za koju je skupila više od 140.000 funti. Jedna od akcija prikupljanja sredstava na kojima je učestvovala, bez obzira na bolest, bilo je bicikliranje u paru od Londona do Kopenhagena, čak 2.000 kilometara. Za svoj humanitarni rad par je dobio i nagradu "JustGiving".

Nakon nekog vremena, Emmyna prijateljica iz osnovne škole, Liz Begg vidjela je blog te se ponudila da bude surogat majka. Uskoro je Liz objavila paru da je zatrudnjela, no već nekoliko sati kasnije Emmy je zaspala i nikad više nije došla k svijesti.

Za Jakea, koji je par dana nakon smrti svoje voljene želje dobio nove vijesti, bio je dodatan šok. Naime, trudnoća surogat majke bila je vanmaternična. Takve trudnoće nije moguće nastaviti i smatraju se opasnim po život. Međutim, Liz je uporna i probat će opet te vjeruje kako će uspjeti.

- Kad smo doznali da je trudnoća vanmaternična, mislim da je i meni i Liz bila utjeha da će taj embrij, ili beba, otići s Emmy u raj, i da će ga ona odgojiti, izjavio je Jake za Mirror te dodao kako će, ako trudnoća surogat majke uspije "najbolja stvar biti imati dio Emmy jer znam koliko je htjela biti majka".

POVEZANO

KTripsonUdovica je ZATRUDNJELA poslije smrti svog muža: Kada je otkrila ko je otac, svi su ostali u ŠOKU!

Let's block ads! (Why?)

Izvor: Doznajemo.com
loading...