(FOTO) MAROKO NA TRPEZI! Tri nesvakidašnja recepta iz dodatka IĆE I PIĆE!

Pogledajte i zabeležite tri odlična recepta iz kulinarskog dodatka Iće i piće... Ukoliko požurite na kioske preostale recepte još danas možete naći, jer vam ih svakog četvrtka poklanjamo uz Infomer!

Iće i piće 01. 06. 2017. 17:58
148083_1-cufte-305884631_f.jpg?149633250

shutterstock/iće i piće

1. Marokanske ćufte sa limunom

SASTOJCI:

  • tri glavice crnog luka
  • 500 g mlevene jagnjetine
  • kora i sok limuna
  • kašičica mlevenog kumina
  • kašičica mlevenog cimeta
  • dve kašike ulja
  • komadić đumbira
  • čili papričica
  • prstohvat šafrana
  • 250 ml bistre jagnjeće supe
  • kašika pirea od paradajza
  • 100 g maslinki
  • malo korijandera
  • so, biber

PRIPREMA:

Luk očistiti, iseći na komade, staviti u blender, pa izmiksati. Polovinu luka staviti u posudu, dodati jagnjetinu, koru limuna, kumin, cimet, peršun, so i biber, pa zamesiti. Formirati rukama ćufte i staviti sa strane.
U većem tiganju zagrejati ulje, pa propržiti preostali luk, šafran, čili papričicu i rendani đumbir. Dodati sok od limuna, pire od paradajza, maslinke i supu, pa kad proključa, ubaciti ćufte i kuvati poklopljeno još 20 minuta. Ubaciti svež korijander, okolo po želji rasporediti kriške limuna, pa kuvati još 10 minuta.

2. Aromatična jagnjetina sa urmama

148087_jagnjetina_iff.jpg?1496332603

shutterstock/iće i piće

SASTOJCI:

  • kašika ulja
  • glavica crnog luka
  • 500 g jagnjetine od buta
  • 300 g slatkog krompira
  • korijander
  • cimet
  • kašika paradajz pirea
  • 50 g urmi
  • kuvani pirinač
  • so, biber

PRIPREMA:

Jagnjetinu iseći na kocke, a luk na kockice. U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti meso i luk. Dodati slatki krompir isečen na komade, začiniti korijanderom i cimetom, posoliti i pobiberiti, preliti sa dve šolje vode, umešati pire od paradajza, pa kuvati oko 40 minuta. Pred kraj kuvanja dodati urme, promešati, pa poslužiti sa kuvanim pirinčem.

3. Tažin sa piletinom

148089_tazin_iff.jpg?1496332678

shutterstock/iće i piće

SASTOJCI:

  • dve kašike ulja
  • 800 g piletine
  • glavica crnog luka
  • prstohvat šafrana
  • komadić đumbira
  • 300 g šargarepe
  • malo suvih šljiva
  • paradajz
  • kašika meda
  • so, biber
  • peršun

PRIPREMA:

U većem tiganju ili posudi za tažin zagrejati ulje, pa propržiti piletinu isečenu na veće komade, da porumeni sa svih strana. Dodati luk i rendani đumbir, pa pržiti još dva minuta. Zatim dodati šolju vode, šafran, med, iseckanu šargarepu i paradajz. Poklopiti i kuvati pola sata. Potom posuti iseckanim peršunom, posoliti i pobiberiti, te kuvati još 10 minuta.

Klikom na linkove (ispod) POGLEDAJTE recepte iz prethodnih brojeva dodatka IĆE I PIĆE:

(FOTO) MALA ŠKOLA KUVANJA: Meksička salata sa škampima iz kulinarskog dodatka IĆE I PIĆE!

JAGA NA BRDO NAČINA! Četiri fantastična recepta za omiljenu srpsku slanu poslasticu!

MALA ŠKOLA KUVANJA! Naučite da spremate najukusnija jela kroz fotografije!

Izvor: http://informer.rs/magazin/ice-pice/136949/FOTO-MAROKO-TRPEZI-Tri-nesvakidasnja-recepta-dodatka-ICE-PICE
loading...